Пребарување

Внесете клучни зборови:

НОВА ГОДИНА 2019

ИЗРАЕЛ

ИЗРАЕЛ

      

     Светата земја    ИЗРАЕЛНОВА 2019 ГОДИНА

           Шалом

1 ДЕН, 30.12.2018 СОФИЈА-ТЕЛ АВИВ - Состанок на групата на договореното место во 23.00. Трансфер до аеродромот во Софија. Полетување кон Тел Авив во 6.20 (локално време).


2 ДЕН, 31.12.2018 ТЕЛ АВИВ - По пристигнувањето на аеродромот во 8.55 часот (локално време), не пресретнува локален трансфер и се заминува на панорамски разглед на Тел Авив - Стариот град Јафa ,  Улицата Ротчилд, Берзата на дијамантите и Оперхајмовиот Музеј на дијаманти. Сместување во хотел 4*. Слободно време за одмор и рекреација на најубавата плажа во Тел Авив. Можност за организиран дочек на 2019 година.

3 ДЕН, 01.01.2019 ТЕЛ АВИВ - ВИТЛЕЕМ - Појадок. Заминување со организиран трансфер кон Витлеем. Групата се упатува кон Јудејската Пустина - Вади Келт, посета на Манастирот на Св. Георги Хозевит кој е отворен до 13 часот, Гората на искушението со жичара, Посета на Јерихо – обиколка на манастирот на Св.Герасим и местото на покрстување на реката Јордан (Богојавление). По ова патувањето продолжува до една од плажите на Мртвото Море, лековита бања во минералната кал на Мртво море (ако денот е сончев, можно е капење). Враќање во хотел во Витлеем. Вечера. Ноќевање.

4 ДЕН, 02.01.2019 ВИТЛЕЕМ - По појадокот е планирана посета на Црквата на раѓањето во Витлеем. Потоа патот води до влезот на Стариот град - Ерусалим. Бања Витезда, куќата на Пресвета Богородица, патот на Страдањето (Виа Долороса), Темнината, капијата на ,,иглените уши и судната врата,, во заложба на Романови и капелата на свештеномаченото семејство Романови и црквата Свет Александар Невски, Храмот на Воскресението...
Заминување кон Еврејската четврт, Кардо – главната улица на Римскиот и Византијскиот Ерусалим со археолошки оставини кои го откриваат илјадници години богатото минато на овој неверојатен град. Плоштадот Хурва и новоизградената Синагога, Ѕидот на Плачот како најсвето место за евреите. Враќање во хотел. Вечера. Ноќевање.

5 ДЕН, 03.01.2019 - Трансфер до аеродромот во Тел Авив во 6.00 часот. Полетување кон Софија во 9:50 часот (локално време). Пристигнување во Софија во 12:40 (локално време). Организиран трансфер од Софија до Скопје.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ : ЕУР 855

 (52,606.78)
 

 

 

Во цената на аранжманот е вклучено :

     -  авионски билет Сoфија – Тел Авив – Софија
     -  2 ноќевања со појадок во хотел во Тел Авив, 2 полупансиона во хотел во Витлеем
     -  трансфери и разгледи според програмата со лиценциран локален водич
      - сите влезници кои се неопходни според програмата за споменатите места од интерес   

     -  Рачен багаж 10 кг

 

Во цената на аранжманот не е вклучено :