Пребарување

Внесете клучни зборови:

Велигден 2019

КИПАР 26.04 - 29.04

КИПАР 26.04 - 29.04

Кипар е островска држава која се наоѓа во источниот дел на Средоземното Море, во близина на турскиот брег. Oстровот е крстосница помеѓу Европа, Азија и Африка, но се уште има многу остатоци од древните цивилизации - римски, византиски и венецијански. Главната економска активност на островот се туризмот, трговската морнарица, извозот на облека, фармацевтски производи и бизнис услуги. Република Кипар е членка на Европската унија. Дали сте знаеле дека тоа е родното место на божицата на убавината, љубовта и страста - Афродита?

newwaysoftravel Превземи целосна понуда