Пребарување

Внесете клучни зборови:

ПРОМОТИВНИ ПОНУДИ

Москва & Санкт Петерсбург 2019

Москва & Санкт Петерсбург 2019

** СИГУРНА РЕАЛИЗАЦИЈА **

Москва &  Санкт Петерсбург 2018

  14.04-20.04.2019

    28.04 -04.05.2019

   19.05-25.05.2019

     09.06.-15.06.2019

    23.06-29.06.2019

    14.07-20.07.2019

   11.08-17.08.2019

МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

14.04.-20.04.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL DELTA 4* /HOTEL MOSKVA 4* 

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

495€/ 30.690мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

445€ /27.590мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

125€ / 7.750мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!

 

 

 

 

 

МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

28.04.-04.05.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL DELTA 4* /HOTEL MOSKVA 4* 

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

638€/ 39.556мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

588 € /36.456мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

155€ / 9.610мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!

 

 

 

 

 

МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

19.05-25.05.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL 4*

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

665€/ 41.230мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

595 € /36.890мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

195€ / 12.090мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!

 

 

 

 

 

МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

09.06-15.06.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL 4*

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

695€/ 43.030мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

640 € /39.680мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

215€ / 13.330мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!

 

 

 

 

 

МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

23.06-29.06.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL 4*

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

695€/ 43.030мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

640 € /39.680мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

215€ / 13.330мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!

 

 

 

 

 

МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

14.07-20.07.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL 4*

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

665€/ 41.230мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

595 € /36.890мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

175€ / 10.850мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!

  

МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

11.08-17.08.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL 4*

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

665€/ 41.230мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

595 € /36.890мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

175€ / 10.850мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ

1 ден   Белград -Москва
Состанок  на групата два часа пред поаѓање на Air Serbia аеродромот “Никола Тесла” во 04.30 часот.Лет со авиокомпанијата Air Serbia  vo 06.35 часот(JU 650) . Пристигнувањето на аеродромот во Москва Шереметјево во во 10:15 ч. Панорамско разгледување на градот со автобус: центарот на градот,  Црвениот плоштад, Кремљ,  Црквата на Василиј, Бољшој театарот, Црква на Исус Христос Спасителот,Новодевичанскиот  Манастир, видиковецот Врапчево брдо,  Универзитетот “Ломоносов”,  Паркот на победата  и други. (без ввлегување во објектите)..Трансфер до хотелот.Посета на Московското метро во вечерните часови,особено на некои од најубавите метро станици, кои наликуваат на музеи (мозаици, скулптури) (факултативно) Ноќевање.

2 ден . Москва
Појадок. Факултативна програма: Кремљ, најстариот дел од историскиот центар на Москва, со извонредна убавина на архитектонски и уметнички комплекс. Прошетка по делот на црквата Успесение на Архангел, палатата каде се наоѓа ризницата на Царска Русија. Големо  историското и уметничкото богатство на Московскиот  Кремљ,  кои се собрани во една збирка од која е настанат Музеот (Богатството од царска Русија), кој е под заштита на УНЕСКО. Посета на палатата на оружјето,ризницата на царска Русија Попладне слободно време за одмор и индивидуални активности. Вечерен разглед на Москва  по река-пловење со ексклузивниот брод -ресторан Radisson.  Ноќевање

03. ден .  Москва
Појадок.Факултативна програма: Сергиев  пасад (поранешен Загорск,  70 километри од Москва), еден од најстарите и најголемите руски манастирски комплекси, поранешна резиденција на рускиот патријарх. Потоа, разглед на Тројствената лавра на Св. Сергеј.Факултативна екскурзија кон Музеот  Бородинската  битка -посветен на војната на Наполеон  во 1812.Главен експонат на музејот е панорамаата,кое преставува огромно сликано платно со димензии 115 х 15м,кое виси во затворен круг и преставува еден од  најтешките моменти на војната на Бородинското поле. Слободно време. Ноќевање во хоте

4 Ден Москва- Санкт Петерсбург

Појадок.. Трансфер до железничка станица.Патување за  Санкт Петерсбургво 09.30 часот со современ воз  Сапсан. Пристигнување во 13.20м часот. Панорамско разгледување на градот : Невски Проспект, Казанскиот  Парламентот, Кралскиот  плоштад, Адмиралитетот, Васиљевско острово, Ермитаж, Исакиевската  катедрала, бронзеното Коњаник … (без да се  влезе во просториите). Трансфер до хотелот.  Сместување Слободно време.  Ноќевање

5 Ден    Санкт Петерсбург
Појадок.Факултативен излет-Крстрење по реката Нева,со специални бродови,прилагодени за минување низ каналите и ниските мостови,поради кои овој град го доби името Северна Венеција.Поглед кон знаменитостите на градот и неговата архитектура од  легендарната река Нева ,кое преставува големо доживуање и ќе остане засекогаш  врежано во вашите сеќавања.Факултативен  разглед на Петропавловската  тврдина,историското јадро на градот, ПеттропавловскатаЦрква, каде се наоѓаат  сите руски императори, почнувајќи со Петар I, Историскиот музеј на Санкт Петербург, познатиот затвор. Ноќевање.

6 Ден   Санкт Петерсбург
Појадок. Факултативна програма: Екскурзија до Петерхоф – Рускиот Версај, царската летна резиденција на Петар Велики.Разглед  на  Горниот и Долниот Парк и познатата фонтана со 250 позлатени скулптури. Разгледот  вклучува прошетка по парковите, со прекрасен поглед кон Заливот на Финска, Санкт Петербург и Кронштат. Факултативна програма до Пушкин-Царското Село – летната резиденција на Екатерина Велика, замокот и прекрасниот парк со површина од 34 км2.Ентериерот на замокот фасцинира со сјајот на уметнички предмети изработени од полускапоцени камења, злато, портрети на династијата Романови. По повод 300 – годишнината од основањето на Санкт Петербург заврши реконструкцијата на познатата  Килибарска сала, која  го врати  некогашниот сјај на дворецот на Катерина

7 ден   Санкт Петерсбург -Белград

Појадок.Факултативна програма: Ермитаж, разглед на еден од најголемите музеи во светот  на Зимскиот дворец, со над 3 милиони експонати, со ремек-делата на Леонардо да Винчи, Тицијан, Ван Гог, Сезан, Пикасо Слободно време.Трансфер до аеродромот .Лет за Белград во 21:35 часот си . ..Пристигнување во Белград во 23.20 часот.

Во цената е вклучено:

• авионски карти  според програмата;

-  Белград – Москва

-   Москва – Ст Петрбург ( воз)

-   Ст Петрбург  – Белград

• Сместување во Москва – H.Delta 4* во двокреветна соба, со појадок

 • Сместување во  Ст.Петерсбург – Moskva 4* во двокреветна соба, со појадок

• Трансфери според програмата;

• разглед на Москва и Ст.Петерсбург

• Придружник на групата, локални водичи; организација на аранжманот

 

Цената не е вклучено:

• аеродромските такси и задолжителното осигурување во авионскиот сообраќај (сса 125 €  (7.750 мкд), кои е подложат  на промени);

• факултативни програми;

• индивидуални трошоци;

. Поаѓањето е од Белград.Превозот до Белград е на сопствена режија.

 

Факултативна програма:

Москва

• Кремљ (делот на Кремљ и две православни цркви),  35 еур

• Сергиев имот (поранешен Загорск) 40  еур

• Прошетка на Московското метро 10  еур

• Бородинска  битка  30 еур

• Kрстарење по реката Москва  35 еур

 

Ст.Петерсбург

• Ермитаж   40еур

•Пушкин (Царското село) 55 еур

•Петерхоф, Горен и Долен парк  45 еур

.Петропавловска Тврдина            30  еур

.Возење по реката Нева                 30 еур

Сите цени вклучува: водич, автобуски превоз и влезници

 За реализација на Пушкин ( Царско село ), Кремљ и Палатата на оружјето пријавување и плаќање е веднаш со правење на резервација во агенција.

 Опис на хотелите

Hotel  Delta 4*www.izmailovo.ru

Хотелот е дел од поранешниот комплекс Izmailovo. Метро станицата е на 100  m од хотелот. Во близина на хотелот има голем број на ресторани, трговски центар и голем пазар за сувенири. Возење со метро до Црвениот плоштад трае околу 15 минути (од хотелот со пешачење  25 минути), како информација за движење  во слободно време. Во 2012 год. хотелот е комплетно реновиран. Појадокот е шведска маса.

Sankt Peterburg, Hotel Moskva 4* www.hotel-moscow.ru

Хотелот се наоѓа во центарот на градот, на крајот на Невски Prospekt, на брегот на Нева. Влезот во метро станица се наоѓа во зградата на хотелот, кој дава можност дека без многу напор и губење на време да се стигне до главните знаменитости. Хотелот е целосно реновиран во 2007 година, а од 2008 година има добиено категорија 4 *.
Содржина:  Хотелот располага со неколку ресторани : ресторан на пивото, , ресторан со Грузиска кујна, бар “Панорама”, со прекрасен поглед на историскиот центар на градот и Нева. Во фоајето на хотелот е касата на театарот,  кој дава можност за купување на билети за концерт и театарски програми на Ст. Петербург. Хотелот располага со 825 соби, кои се опремени со ТВ (сателитски програми), телефон, фрижидер,  Wi Fi интернет.
Појадокот е сервиран на шведска маса.