Пребарување

Внесете клучни зборови:

11 Октомври

Санкт Петерсбург ТОП Понуда

Санкт Петерсбург ТОП Понуда

 САНКТ ПЕТЕРСБУРГ ( 07 Октомври  – 11 Октомври  )

 

01 ден.07.10.2018 Недела Состанок на групата два часа пред полетување. Лет за Санкт Петерзбург преку Загреб во 05.30. Пристигнување во Санкт Петерзбург во 18.00 часот локално време. Средба со локален водич. Трансфер до Хотел. Сместување. Слободно време за индивидуални активности. Ноќевање.

02 ден.08.10.2018 Понеделник Појадок. Организиран разглед на градот со локален водич: Истражување на еден од најелегантните и нај софистицирани градови во светот в'долж улиците каде секоја зграда претставува уметност се до плоштадот на Палатата, со прекрасната зимска Палата, Светата Базилика, познатиот споменик Коњаник во бронза, Тврдината Св. Петар и Павле и Катедралата Св.Исус...Пауза за ручек. Организиран трансфер и посета на Петерхоф, летната резиденција на Петар Велики. Посета на прекрасниот парк со многубројни фонтани. Враќање во Санкт Петерзбург. Слободно време за индивидуални активности. Ноќевање.

03 ден.09.10.2018 Вторник Појадок. Слободен ден ( без локален водич) за индивидуални активности. Препорачуваме посета на приватната галерија на Фабреже. Влез во црквата Свети Исус, Катедралата Казан. Крстарење. Посета на трговските центри. Ноќевање.

04 ден.10.10.2018 Среда Појадок. Посета на Пушкин, Царско село, летната палата на Катерина Велика. По посетата враќање во Санкт Петерзбург и посета на најголемиот музеј во светот со изложбена колекција од над три милиони егземплари и една од најдобрите ликовни колекции во светот, Хермитраж. Популарна по својата западноевропска колекција на слики од Монет, Чезане, Пикасо, Рубенс, Рениор, да Винчи, Микеланџело и Рембрандт...Слободно попладне за индивидуални активности и разгледи. Ноќевање.

05 ден.11.10.2018 Четврток Појадок. Слободно време за индивидуални активности до 15.50 часот. Трансфер до аеродром. Лет за Скопје преку Загреб во 18.50 часот. Пристигнување во Скопје во 23.25 часот.

Цена на аранжманот/ по особа

499 еур/ 30.938,00 мкд

Цената на аранжманот вклучува :

Цената на аранжманот не вклучува: