Пребарување

Внесете клучни зборови:

Конгреси/Саеми

10-ти Меѓународен Симпозиум на офталмолозите на Македонија 23-ти Ноември, хотел “Holiday Inn” Скопје

10-ти Меѓународен Симпозиум на офталмолозите на  Македонија
23-ти Ноември, хотел “Holiday Inn” Скопје

10-ти Меѓународен Симпозиум на офталмолозите на  Македонија

23-ти Ноември, хотел “Holiday Inn” Скопје, сала МИЛЕНИУМ 1

 

                             ФИНАЛНА ПРОГРАМА

 

Претпладневна сесија

08.30-09.00ч             Регистрација

09.00-09.15ч             Отворање на симпозиумот

                                    Проф.д-р Весна Димовска/ Асс.д-р Христијан Дума

09.15-09.35ч             Проф.д-р Fotis Topousis, Грција

09.35-09.55ч             Проф.д-р Barbara Cvenkel, Словенија

09.55-10.15ч             Д-р Miltos Balidis, Грција

10.15-10.30ч             Дискусија

10.30-11.00ч             Кафе пауза

11.00-12.00ч             Сателитски симпозиум “Bayer”

                                    Проф.д-р Polona Jaki Mekjavic, Словенија

                                    Д-р Владимир Попоски, Шпанија

12.15-12.45ч             Сателитски симпозиум “Rifam”

                                    Проф.д-р Весна Димовска Јорданова

13.00-14.00ч             Ручек (Ресторан на “Холидеј Ин”)

 

Попладневна сесија

14.00-14.20ч             Проф.д-р Иван Стефановиќ, Србија

14.20-14.40ч             Д-р Aymen Mdanat, Јордан

14,40-15,00ч             Доц.д-р Борна Шариќ, Хрватска

15.00-15.15ч             Дискусија

15.15-15.45ч             Сателитски симпозиум “Lensmak”

                                    Д-р Panajot Hristu, Бугарија

15.45-16.15ч             Сателитски симпозиум “Zepter”

                                    Д-р Александар Нешковиќ, Србија

16.15-16.30ч             Затворање на симпозиумот

 

• Симпозиумот е акредитиран од страна на ЛКМ во рамките на КМЕ

 

Котизација:

600,00 ден. за членовите на ЗОМ

1000,00 ден. за надворешни членови

Пензионирани офталмолози и лекари на специјализација -  без котизација

 

Потсетување: Членовите на здружението кои ја немаат подмирено

членарината за 2018г. треба да го направат тоа пред регистрација кај

благајникот на здружението или претходно на следната жиро сметка на здружението во МЛД :

Жиро сметка: 300000000211884

Комерцијална банка

Во цел на дознака при уплата да се напише:

Уплата на членарина за здружение на офталмолози шифра 006

 

 

                                                              Организатор на симпозиумот

                                                Управен одбор на Здружението на офталмолозите

                                                                        на Македонија