Пребарување

Внесете клучни зборови:

Есен 2020

БУДВА 23ти ОКТОМВРИ

БУДВА 23ти ОКТОМВРИ

 

 

 

 

 

 

Ден 1 – Четврток (22.10.2020) – СКОПЈЕ  БУДВА  Состанок на групата во 22:30 пред просториите на Т.А. Арботравел. Поаѓање за Будва во 23:00 часот. Попатни кратки паузи и царински формалности. Ноќно возење преку Косово и Албанија.

 

Ден 2 – Петок (23.10.2020) – Манастир Острог – БУДВА

Во раните утрински часови пристигнување во Црна Гора. Најпрво се упатуваме во посета на Острошкиот манастир, кој е наоѓа на надморска височина од 900 метри, издлабен во карпа и e издигнат над рајските шуми. Манастир кој датира од 17 век и е секојдневно прибежиште на илјадници верници. Упатување кон Будва. Пристигнување и сместување во хотел. Попладнето слободно време за индивидуална прошетка во стариот дел на Будва, градските ѕидини или самостојна  посета на црквите Св. Марија и Св.Иван. Враќање во хотел. Ноќевање.

 

Ден 3 – Сабота (24.10.2020) – БУДВА

Појадок. По појадокот слободни активности и прошетки во Будва. Ноќевање.

 

Ден 4 – Недела (25.10.2020) – БУДВА-СКОПЈЕ                                                                                 

Појадок и одјавување од хотел. Заминување кон Скопје и попатно застанување кај Свети Стефан-панорамски разглед . Пристигнување во Скопје во вечерните часови.

 

ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:    3.600   мкд

 

Во цената на аранжманот е вклучено:

 

Во цената на аранжманот не е вклучено:

 

Напомена: