Пребарување

Внесете клучни зборови:

Индивидуални патувања

ГРАН КАНАРИЈА

ГРАН КАНАРИЈА

Гран Канарија спаѓа во групата на Канарските острови во Атлантскиот Океан, кој се наоѓа југоисточно од Тенерифе. Островот е со вулканско потекло, како и останатите Канарски острови.

Климата на островот е блага, со пријатни температури, ретко кога превисока и скоро секогаш постојана. Просечната дневна температура во периодот од февруари до април изнесува 22 степени, а температурата на водата 18 степени.

“Минијатурниот Континент”, како што го нарекуваат овој остров, може да се пофали со пространи пес
очни дини, надополнети со живописни планини. Гран Канарија има многу што да понуди на туристите: југот познат по волшебното селце Puerto de Mogán (наречено уште и Мала Венеција), Puerto Rico, Maspalomas и познатата Playa del Ingles, но тука се и спектакуларните пејзажи на западниот брег и внатрешноста на островот.

Пакет Аранжман EUR
1 HOTEL ASTORIA 3* 12 ноќевања/појадок од 740
2 APARTHOTEL MARINASOL 3* 12 ноќевања/појадок од 833
3 HOTEL CONCORDE 4* 12 ноќевања/појадок од 920
4 BLUE BAY BEACH CLUB 4* 12 ноќевања/појадок од 1040
И МНОГУ ДРУГИ ХОТЕЛИ...