Пребарување

Внесете клучни зборови:

2024

ЗАНЗИБАР – СПОЈ НА МИСТЕРИЈА И ЕГЗОТИКА 07.03-15.03.2024

ЗАНЗИБАР – СПОЈ НА МИСТЕРИЈА И ЕГЗОТИКА
07.03-15.03.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Занзибар – дестинација која од секогаш претставувала спој на мистерија и егзотика, привлекувајќи со својата недопрена природа и плодната почва која дарува најразлични видови овошја и зачини. Од моментот кога ќе зачекорите на овој рајски остров, ќе го почуствувате духот низ столетијата од древната Персија и приказните за трговците Ширази кои биле инспирација за морепловецот Синбад. Повеќе од 2000 години, монсунските ветрови го обликувале пејзажот и културата на овие острови. Со својата тропска атмосфера и уникатна култура, овој архипелаг нуди незаборавно искуство, задоволувајќи ги сите сетила. Волшебен, егзотичен, романтичен, но истовремено див и недопрен. Ова е еден од најегзотичните острови каде летуваат туристи од целиот свет.Архипелагот Занзибар, кој се наоѓа во Индискиот Океан, на 40 километри од брегот на Танзанија, е вистинска дестинација за релаксација и бегство од секојдневието. Овде имате шанса да уживате во бистра и тиркизно сина вода, долги песочни плажи и многу мали но речиси пусти острови со недопрена природа. Камениот град (Stone City) кој  e прогласен за културно наследство на УНЕСКО, е место каде талкајќи низ тесните улички ќе ја откриете магијата на Танзанија.

 

 

ПРОГРАМА
 

07.03.2024 | СКОПЈЕ-ИСТАНБУЛ

Пријавување на аеродромот во Скопје, 2 часа пред предвидениот лет кон Истанбул во 08:45 часот. Пристигнување во Истанбул во 12:20 часот. Транзит време на еден од најголемите аеродроми во светот, се’ до поврзаниот лет  кон Занзибар во 19:45 часот.

 

08.03.2024 | ИСТАНБУЛ-ЗАНЗИБАР

Пристигнување на Занзибар во 03:30 часот. По заврушување на царинска и пасошка контрола, со организиран трансфер се упатувате кон северниот дел на островот. Сместување во хотел (пример хотел Malika Nungwi Hotel 4*). Добредојдовте на Занзибар! Започнува приказната за рајскиот остров каде единтсвено мото е ХАКУНА МАТАТА, кое во превод значи Без грижи. Ден предвиден за одмор од долгиот пат и релаксација во прекрасните води. Ноќевање.

 

09-13.03.2024 | ЗАНЗИБАР

Појадок во хотел. Слободни денови за уживање на песочните плажи и прекрасната природа на Занзибар или посета на знаменитости и места, преточени во факултативни екскурзии, предложени од страна на нашата агенција или претсавниците во хотелот. Ноќевање.

 

14.03.2024 | ЗАНЗИБАР-ИСТАНБУЛ

Појадок во хотел. Последен ден за уживање на островот. Одјавување во хотел во вечерните часови, каде со организиран трансфер се упатувате кон аеродромот на Занзибар, за лет кон Истанбул во 04:30 часот после полноќ.

 

15.03.2024 | ИСТАНБУЛ-СКОПЈЕ

Слетувате во Истанбул во 12.35 часот. Транзит време на аеродромот во Истанбул, седо поврзаниот лет кон Скопје во 20:25 часот. Пристигнување во Скопје во 19:55 часот.

 

ПАКЕТ ЦЕНА ПО ЛИЦЕ: 1190
 

Пакет цената е изразена по лице во двокреветна соба, при што истата вклучува:

 

Пакет цената НЕ вклучува:

КОРИСНИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ЗАНЗИБАР

флаширана вода, дури и при орална хигиена);

(ниту една вакцина не е потребна/задолжителна);

доктор (имајте предвид дека лековите против маларија не заштитуваат 100% од истата и

можно е да имаат несакани дејства);

намалување на температура, против болки, односно лекови кои генерално ги носите со Вас

при секое патување, како и задолжително крема за сонце и средства против комарци (Аутан);

правила. Не се препорачува движење во вечерни часови и во текот на ноќта, бидејќи пред се

скапоцен накит;

претходно да побарате дозвола од истите;

дневна температура 28-33 степени, ноќна околу 15 до 20 степени), пропратени со висока

влажност, а сончевите зраци се прилично силни бидејќи се работи за подрачје околу

екваторот. Може да дојде до снижување на температурите поради што препорачуваме и

облека со долги ракави/ногавици. Врнежлив период е од март до јуни, но врнежи може да се

појават и во текот на другите месеци;

е возможно капење, додека при појава на плима (2 пати дневно) можете да уживате во вода,

која најчесто е прилично топла;

ориз, зеленчук и овошје, а на Занзибар морски плодови и Риба. Улична храна не се

препорачува (пред се бидејќи се работи за подрачје во кое ваквиот тип на храна не е

традиција). Препорачуваме миење на овошје со флаширана вода;

имајте со себе и топла облека, пред се поради времето поминато во авион, но и поради тоа

што се случува намалување на температурите (во текот на ноќните часови, посебно на

Занзибар). Облека со долги ракави/ногавици се препорачува пред се поради заштита од

комарци. При посета на градот Stone Town се препорачува пристојна облека бидејќи се

работи за место во кое преовладува муслиманско население;

природата;

меѓународна возачка дозвола како и дозвола која мора да ја извадите на Занзибар, во

надлежна полициска станица.

newwaysoftravel Превземи целосна понуда   

// $(".covid19").on('click', function() { // $(".covid19").fadeOut().remove(); // });