Пребарување

Внесете клучни зборови:

Дубаи 2020/21

ИНФОРМАЦИИ ЗА ВЛЕЗ ВО ДУБАИ

ИНФОРМАЦИИ ЗА ВЛЕЗ ВО ДУБАИ

Почитувани,

Ве известуваме дека имиграционото одделение во Обединетите Арапски Емирати ќе започне со процедура на прифаќање апликации за туристичка виза од 07 јули 2020.

Моментално достапни летови за македонски државјани:
✔ од Скопје преку Истанбул со Turkish Airlines
✔ од Белград директен лет со FlyDubai

Патникот за влез во Дубаи, освен стандардните документи (валиден пасош мин. 6м и виза), потребно е да ги има со себе и следниве документи:
• Health declaration form – официјален образец како документ, пополнет и испринтан.
• Quarantine undertaking form – официјален образец како документ, пополнет и испринтан.
• Копија од негативен PCR тест издаден најмногу 96 часа пред поаѓање.
• Меѓународно здравствено осигурување, кое ќе го покрива времетраењето на важечката виза и цел период на престој.


* Надоместоците за виза не се враќаат и одобрувањето на истата е исклучиво на одлука на Имиграционо одделение на ОАЕ.
** За документите и точноста на податоците внесени во истите, одговорноста е на патникот.