Пребарување

Внесете клучни зборови:

11Октомври 2020

Кападокија Октомври 2020

Кападокија Октомври 2020

авион+трансфер+хотел

08-12.Окт.2020

 Ако постои бајка за магична земја од глина, веројатно, ќе изгледа исто како и Кападокија. Овој прекрасен регион во Централна Турција е познат по уникатните карпести форми во кои древните народи ги направиле нивните домови и цркви.

 

1 ден 08.10.2020  Скопје-Истанбул-Кајсери

Полетување со Turkish airlines во 20:20 часот. Слетување во Истанбул 22:55 часот локално време. Полетување за Кајсери 00:45 часот слетување во Кајсери во 02:05 часот. Организиран трансфер од аеродром до хотел. Сместување. Ноќевање.

2-4 ден 09.-11.10.2020  Гореме

Појадок . Ноќевање. (Индивидуални активности)

5 ден 12.08.2020 Кајсери-Истанбул-Скопје

Појадок. Трансфер до аеродром. Полетување од Кајсери за Истанбул во 09:10 часот. Пристигнување во Истанбул во 10:40 часот локално време. (можност на трансфер до Истанбул со ручек).  Лет за Скопје во 19.05 часот локалнно време. Во Скопје слетување во 19.30 локално време.

                                                 ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:   399 eur

Во цената се вклучени следниве услуги:
*Авиобилет на релација Скопје-Кајсери-Скопје со 30кг багаж + 7кг рачен багаж
* 4 ноќевања со појадок во хотел 4*

* Организиран трансфер од аеродром до хотел и обратно според програмата.
 

Во цената не се вклучени следниве услуги:
 *Задолжително здравствено и патничко осигурување
 *
Факултативни индивидуални излети:

  *Летање со балон над Кападокија

  *Сина тура (посета на подземните градови Kaymakli и Derinkuyu.

     Ова се двата најдолги и најдлабоки од сите 40 подземни градови во Кападокија)

      со вклучен ручек и * Црвена тура(Open Air Museum , Посета на Pasabag (Monk's Valley  со вклучен ручек

newwaysoftravel Превземи целосна понуда