Пребарување

Внесете клучни зборови:

2023/24

Кина НОВА ГОДИНА ВО КИНА ПЕКИН И ШАНГАЈ 26.12.2023

Кина
НОВА ГОДИНА ВО КИНА
ПЕКИН И ШАНГАЈ 26.12.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 дена / 7 ноќевања, со авион и воз
Поаѓање: 26 декември 2023 година / Враќање: 04 јануари 2024 година

ПОПУСТ ОД ПРВА МИНУТА ОД 80 ЕВРА ПО ЛИЦЕ 1 ЛИЦЕ ЗА 1 ЛИЦЕ ЗА ПОНУДАТА ЗА ПРВАТА МИНУТА Е ПОЛНА. НЕ ВАЖИ ЗА ДОПОЛНУВАЊЕТО ЗА ЕДИНСТВЕНА СОБА.

 

Пекинг изгледа како да е главен град на Кина од почетокот на светот. Позиционирана надвор од лулката на кинеската цивилизација, таа се издигна како културна и политичка сила на земјата дури во 13 век кога Монголите ја окупираа Кина. Во срцето на Пекинг се наоѓаЗабранетиот град, огромен комплекс од палати на поранешните императори, а денес еден од најголемите музеи во светот. Од оваа точка, преостанатите атрактивни локации на мегаполисот со 14,5 милиони жители, доколку се исклучи Кинескиот ѕид, се оддалечени најмногу два до три километри. Сепак, најдобриот начин да го запознаете градот, неговото минато и сегашност, е да ги следите стапките на императорите и да одите низ Забранетиот град, да се искачите на Кинескиотѕид,границаташто ја дели Кина од варварските орди. цел ден и посетете ја Летната палата, за да шетате со бавен чекор, навлегувате во космичката хармонијана Небесниот храм...

Шангај, необичен и посебен. Модерен град во кој архитектонските дела од минатите епохи вешто се комбинираат со современите. Моќта на капиталот го направи мегаполис на 21 век. Денес е големо градилиште и дом на 20 милиони жители, метропола која буквално се менува пред очите на оние кои живеат таму, но и оние кои од ден на ден ја посетуваат. Некогаш тоа беше само мало рибарско село, а потоа важен трговски центар за памук, свила и чај. Бил опколен од колонизатори, во него била основана Комунистичката партија на Кина, а во 20 век била „главата на змејот во делтата Јангце“. На почетокот на 21 век прерасна во магнет за пари и место за остварување на соништата. Храбри и неконвенционални архитектонски форми, најлуксузните хотели, ресторани, кафулиња, бутици, канцеларии на најуспешните компании во светот... Ултра модерен и чист град кој врз основа на своето богато минато стана подобар град за уште подобар живот...

newwaysoftravel Превземи целосна понуда