Пребарување

Внесете клучни зборови:

Еднодневни екскурзии во Македонија

Лесновски Манастир

Лесновски Манастир

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕТО:

08:00 ч. Поаѓање на групата од паркингот спорти хотел Холидеј Инн во Скопје.
10:00 ч. Пристигнување во Кратово кое претставува идеално место за излез од секојдневието и уживање во опуштена атмосфера како и за запознавање на типичната староградска македонска архитектура преку организирани прошетки и посета на локалните знаменитости со културно историско значење. Името на градот доаѓа од “кратер”на згаснат вулкан на кој е изграден. Низ него, во длабок кањон тече Табачка или Кратовска Река која е премостена со повеќе камени мостови со еден лак. Мостовите датираат од средниот век, а најпоснат и најголем е Радин мост. Слободно време за прошетка и можност да пробате од познатата кратовска пастрамајлија.
14:00 ч. Посета на Лесновски манастир кој се наоѓа во с. Лесново. Главната црква во манастирот е посветена на Светите Архангели Михаил и Гаврил. 
17:00 ч. Враќање кон Скопје.


Цена на аранжманот: 400,00 мкд
термин: 21.03.2020


ВО ЦЕНАТА Е ВКЛУЧЕНО: 
- Автобуски превоз на дадена релација
- Придружник на патувањето 
 
НАПОМЕНА:
- За реализација на аранжманот, потребен е миниум од 50 патници.
- За овој аранжман важат општите услови на патување на СКТМ

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пред да извршите резервација, Ве молиме да ги проверите посебните услови за патување на Вашата дестинација поради актуелната состојба со Ковид 19, во надлежната амбасада или на следните линкови: