Пребарување

Внесете клучни зборови:

Индивидуални патувања

ПАНАМА И КОСТА РИКА „ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНИ“

ПАНАМА И КОСТА РИКА „ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНИ“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„ПАНАМА И КОСТА РИКА“ ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНИ“„ПАНАМА И КОСТА РИКА“ ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНИ“

„ПАНАМА И КОСТА РИКА“ ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНИ“„ПАНАМА И КОСТА РИКА“ ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНИ“

„ПАНАМА И КОСТА РИКА“ ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНИ“„ПАНАМА И КОСТА РИКА“ ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНИ“

ПАНАМА И КОСТА РИКА

„ТРОПСКИ РАЈ МЕЃУ ДВА ОКЕАНА“

 ПАНАМА САН ХОЗЕ ТОРТУГЕРО - АРЕНАЛ - ТАМАРИНДО

 Датум: 05 04 15 04 .202 г.

 11 дена / 9 ноќевања: 2 во ПАНАМА, 1 во САН ХОСЕ, 2 во TORTUGERO, во АРЕНАЛ, во ТАМАРИНДО

 

ВО ЦЕНАТА Е ВКЛУЧЕНО

 • Авионски билет Софија - Франкфурт - Панама / Сан Хозе - Франкфурт-Софија со вклучени аеродромски такси и багаж (чекиран до 23 кг и рачен до 8 кг по лице);
 • Авионски билет Панама - Сан Хозе со вклучени аеродромски такси и багаж;
 • Сите трансфери и екскурзии со локални водичи опишани во програмата; удобни автобуси;
 • 2 ноќевања со појадок во хотел Hampton by Hilton 4 * во Панама; 
 • Полудневна екскурзија до Панамскиот канал и разглед на Стариот град на Панама;
 • билет за Панамскиот канал;
 • ноќевање со појадок во Хотел Барсело Сан Хозе 4* . во Сан Хозе, Костарика;
 • 2 ноќевања со полн пансион (појадок, ручек и вечера) во Laguna Lodge 3 * или слично во Тортугуеро, Костарика;
 • Посета на градот Тортугуеро;
 • Полудневна екскурзија до Националниот парк Тортугуеро;
 • 2 ноќевања со полн пансион (појадок, ручек и вечера) во Тилајари Хотел Ресорт 4* во северните рамнини на Костарика во областа на вулканот Аренал;
 • Полудневна екскурзија до Националниот парк Аренал;
 • Посета на комплексот Рај Хот Спрингс со топли минерални извори;
 • 2 ноќевања со појадок и вечера во Wyndham Tamarindo Hotel 4* . во Тамариндо, провинцијата Гуанакаст, Костарика;
 • Разглед на грнчарското село Гуатил;
 • Оброците опишани во програмата;
 • Превоз со климатизирани автобуси;
 • Услуга од локални водичи за време на сите трансфери и екскурзии во рамките на програмата;
 • Медицинско осигурување - 10.000 евра со покритие за Ковид
 • Водич од тур-операторот во текот на целото патување, кој ќе помогне во преводот на бугарски;

ВО ЦЕНАТА НЕ Е ВКЛУЧЕНО

 • Дополнителни настани и екскурзии на барање;
 • Лични трошоци;
 • Оброци различни од оние наведени во програмата;
 • Осигурување за откажување на патување - дополнителни информации можете да добиете во нашата канцеларија.

Период на патување:

По лице во двокреветна соба

Една соба

Трет возрасен во собата

05.04–15.04.2022 година

3188 евра / 6235 лв

3540 евра / 6925 лв

2800 евра / 5477 лв

 

Потребни документи и услови за регистрација:

 • Меѓународен пасош, со важност од најмалку 6 месеци од крајот на датумот на патувањето;
 • 1000 лева депозит при резервација и склучување договор за туристичко патување;
 • Копија од меѓународен пасош;
 • Доплата до 01.03.2022 година

 

Во случај КОРИСНИКОТ доброволно да го прекине патувањето за време на неговото времетраење, сите дополнителни трошоци, вклучувајќи го и превозот, се на негов трошок.

КОРИСНИКОТ има право навреме да го пренесе на трето лице според спецификите на дестинацијата, издавајќи авионски билети за меѓународни летови и најдоцна до 05.03.2022 година, и се обврзува на ТУРОПЕРАТОРОТ да му ги исплати само доспеаните износи со можното повторно издавање на билети.

Патување за лица со намалена подвижност: Патувањето генерално НЕ е погодно за лица со намалена подвижност.

 

РАСПОРЕД НА ЛЕТОВИ:

05.04 СОФИЈА 06:10 ФРАНКФУРТ 07:35    

05.04 ФРАНКФУРТ 11:40 ПАНАМА 16:40 часот

14.04 САН ЖОЗЕ 19:40 ФРАНКФУРТ 15:05 +1 (слетување на 15.04)

15.04 ФРАНКФУРТ 19:15 СОФИЈА 22:25 

 

 Повеќе информации:

 • Услугата на локалните водичи е на англиски / шпански, со превод.
 • Не се потребни визи или задолжителни имунизации за патување во Панама и Костарика.
 • Минимален број на учесници на екскурзијата: 14 лица.
 • Рок за известување доколку не е постигнат минимумот: 30 дена пред датумот на патување.

 

Белешки:

 • Цената на пакетот се пресметува по курс од 1,75 лева за американски долар заклучно со 13 ,0 1 , 202 години.основната цена на пакетот според промената на курсот.
 • Во случај на неповолни временски услови или други околности на виша сила, програмата може да се промени! Времето на летот е предмет на повторна потврда од авиокомпаниите!
 • Туроператорот го задржува правото да го промени редоследот на разгледување, доколку е потребно, заради оптимизација.
 • Дополнителни екскурзии и настани - нарачани и платени во Бугарија најдоцна при плаќање на пакетот!

 

Патниците имаат право еднострано да го раскинат договорот во секое време пред почетокот на туристичкиот пакет, по уплата на следните износи:

Во случај на откажување на туристичкото патување /ТП/, уплатената сума се враќа со следните одбитоци:

 • * до 120 дена пред датумот на патување - без казни
 • * од 119 до 36 дена пред датумот на поаѓање - износот на депозитот (500еур)
 • * од 35 до 0 дена - 100% од вредноста на ТП

Информации за здравствените барања: нема ЗАДОЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни барања кога патувате во Панама и Костарика.

 

Напомена : Дополнителни екскурзии се нарачуваат и плаќаат во агенција!

Цените и часовите наведени во програмата за дополнителните настани се индикативни и подлежат на повторна потврда до еден месец пред датумот на поаѓање.

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пред да извршите резервација, Ве молиме да ги проверите посебните услови за патување на Вашата дестинација поради актуелната состојба со Ковид 19, во надлежната амбасада или на следните линкови: