Пребарување

Внесете клучни зборови:

2024

ПОРТО И ЛИСАБОН 12.04-16.04.2024

ПОРТО И ЛИСАБОН 
12.04-16.04.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Порто, крајбрежениот град, познат по своите прекрасни мостови и производство на вино, во средновековниот кварт Рибеира тесните улички со калдрма минуваат покрај куќите на трговците и кафулињата. Црквата Сао Франциско е позната по раскошниот барокен ентериер со украсени позлатени резби. Палатата Паласио де Болса од 19 век, порано берза, е изградена за да ги импресионира потенцијалните европски инвеститори. Лисабон е ридски, крајбрежен главен град на Португалија. Од импозантниот замок Сао Хорхе, погледот ги опфаќа градбите со пастелни бои на стариот град, утоката Тагус и висечкиот мост Понте 25 де Абрил. Непосредно надвор од градот, низа плажи на Атлантикот, од Кашкаиш до Есторил.

 

ПРОГРАМА

 

12.04.2024 | СКОПЈЕ-ИСТАНБУЛ-ПОРТО

Состанок на аеродромот во Скопје, 2 часа пред предвидениот лет кон Истанбул во 08:40 часот. Пристигнување во Истанбул во 11.15 часот. Поврзаниот лет кон Порто е во 12:50 часот, а пристигнувањето на аеродромот во Порто во 15:50 часот локално време. Добредојдовте во Португалија!

По завршување на пасошка и царинска контрола, со организиран трансфер се упатуваме кон хотелот во Порто (пр. хотел Cristal Porto Hotel 4*). Сместување во хотел. Слободно време за одмор и прошетки низ Порто. Ноќевање.

 

 

 

 

13-04.2024 | ПОРТО

Појадок во хотел. Денови за индивидуални прошетки или предлог факултативни излети од страна на агенцијата. Ноќевање.

 

14.04.2024 | ПОРТО-ЛИСАБОН

Појадок во хотел и одјавување од хотелот. Во однапред договорено време, со организиран трансфер се упатуваме кон Лисабон (315км/3 часа). Пристигнување во Лисабон и сместуање во хотел (пр. Dom Carlos Liberty Hotel 3*). Слободно време за одмор и прошетки низ Лисабон. Ноќевање.

 

15.04.2024 | ЛИСАБОН

Појадок во хотел. Денови за индивидуални прошетки или предлог факултативни излети од страна на агенцијата. Ноќевање.

 

16.04.2024| ЛИСАБОН-ИСТАНБУЛ-СКОПЈЕ

Појадок и одјавување од хотелот. Во однапред договорено време, со организиран трансфер се упатуваме кон аеродромот во Лисабон, за летот кон Истанбул во 10:55 часот. Пристигнување во Истанбул во 17:50 часот локално време. Поврзаниот лет кон Скопје е во 19:00 часот, а пристигнувањето во 19:30 часот локално време.

 

ПАКЕТ ЦЕНА ПО ЛИЦЕ: 790€

 

Пакет цената е изразена по лице во двокреветна соба, при што истата вклучува:

 

Пакет цената НЕ вклучува:

 

Напомени:

 

 

 

 

newwaysoftravel Превземи целосна понуда    newwaysoftravel Превземи целосна понуда

// $(".covid19").on('click', function() { // $(".covid19").fadeOut().remove(); // });