Пребарување

Внесете клучни зборови:

MAJ 2022

РИМ 2ноќевања 22-24.05.2022

РИМ  2ноќевања 22-24.05.2022

 

 

 

22.05                     СКОПЈЕ - РИМ                                             

Состанок на групата на аеродром Скопје во 16:00 часот. Лет за Рим  во 18:30 часот. Слетување во Рим во 20.10 часот. Трансфер до хотел. Сместување. Ноќевање.

 

 

23.05                     РИМ

ПојадокПанорамски разглед со автобус и локален водич (траење 2 часа): Св. Јован Латерански, Порта Маџоре, Аурелијански ѕидини, Св Петар и Павле, Каракалини терми, кејот на Тибар, замокот Ст.Анџело, Св.Петар, Св.Павле надвор од ѕидини – фото стоп и посета на гробот на Св.Павле, плоштадот Дел Попопло .... Пауза за ручек. Попладне, факултативно разглед на Барокен Рим, (траење околу 2 часа)  -  уживање во убавините на градот: Шпанските скали, познати како "дневна соба на градот", Фонтаната Ди Треви и легендата за фрлање паричка за повторно враќање во Рим, Пантеон, плоштадот Навона, Нептиновата фонтана, фонтаната на Четирите реки, фонтаната на Маврот ... Вечерта, на атрактивна локација, може да украдете дел од културата на италијанците...пица, паста, вино, кафе, сладолед... Ноќевање.

 

 

24.05                     РИМ – ВАТИКАН – СКОПЈЕ

Појадок. Факултативно – организирана посета на Ватикан: Ватиканските музеи со восхутивачките колекции на слики, скулптури, стари мапи..., Систинска капела чиј свод е украсен од Микеланџело и најголемата Црква Св. Петар.... Пауза за ручек и кафе. Слободно претпладне. Организиран трансфер до аеродром (оклу 17.00ч). Полетување за Скопје во 20:45 часот. Пристигнување во Скопје во 22.30 часот.

 

 

ЦЕНА за уплата до 30.04             369 

 

   ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ                  399 € 

 

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ Е ВКЛУЧЕНО:

 

ВО ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ Е ВКЛУЧЕНО:

       Ватикански музеј, Св.Петар, Сикстинска капела,  - 65 евра

       Барокен Рим -  Рим 20 евра

 

Напомена:

Начини на плаќање:

Општи напомени за патување:

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пред да извршите резервација, Ве молиме да ги проверите посебните услови за патување на Вашата дестинација поради актуелната состојба со Ковид 19, во надлежната амбасада или на следните линкови: