Пребарување

Внесете клучни зборови:

НОВА ГОДИНА 2021

Санкт Петерсбург 2021

Санкт Петерсбург 2021

https://pulkovoairport.ru/covid-19/

Поточно, сите странски државјани кои пристигнуваат со редовни летови на територијата на Руската Федерација треба:

- да имаат негативен ПЦР тест направен не порано од 3 календарски дена (72 часа) пред пристигнувањето на територијата на Руската Федерација – во определените 72 часа се засметува и времето на патувањето,

- во отсуство на медицински документ со кој се потврдува негативен резултат на лабораториски тест, тие се обврзани да направат лабораториски преглед, по ПЦР метод, на територијата на Руската Федерација во рок од три календарски дена,

- при влегување во авион, се пополнува анкета на англиски или руски јазик - пополнетите анкети се предаваат на територијалната канцеларија на Роспотребнадзор на местото на пристигнувањата на патниците,

- влегување во авион на патник без негативен резултат на ПЦР тест може да не биде дозволено доколку така одлучи превозникот/авиокомпанијата.

newwaysoftravel Превземи целосна понуда