Пребарување

Внесете клучни зборови:

# ДОМА СИ Е ДОМА

Хотел „Молика“ - Битола 2020

Хотел „Молика“ - Битола 2020

 

 

 

 

 

Хотел Молика е најрепрезентативниот хотел со кој располага Друштвото за угостителство рекреација и спорт ЕЛЕМ ТУРС ДООЕЛ Скопје. Хотелот се наоѓа на Баба планина во Националниот парк Пелистер. Самата местополжба на хотелот овозможува поглед на градот Битола и околината. о склоп на хотел Молика функционира и скијачкиот центар Копанки кој располага со една двоседа жичара – Бегова чешма и еден ски лифт – Копанки.
Самата местоположба на хотелот на североисточниот дел од Националниот парк, овозможува поглед на Пелагониската котлина, градот Битола и околината, кој ви го одзема здивот. Овој дел од паркот е еден од најинтересните и највозбудливите локалитети специфичен по богатството на ретки видови растителен и животински свет.
Хотелот ,,Молика,, претставува капацитет од трета категорија (3 звезди ***) , кој во целост е прилагоден и амбиентално е вклопен со својот надворешен и внатрешен изглед во околината што го опкружува. Спојот на дрво и мермер, олицетворение на замислата на дизaјнерот овозможува со престојот во хотелот, секој посетител да ја почуствува топлината и душата на објектот во сите делови. Располага со 57 соби, три апартмани, три трокреветни соби, останатите соби се двокреветни соби, двокреветни соби со детски лежај и соби со француски лежај, ресторанска сала со капацитет од 170 седишта, две семинарски сали секоја со капацитет за околу 40 учесници
банкет сала со 15 – 20 седишта, како и летна тераса со 80 седишта.

ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУAЛНИ ПОСЕТИ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

 Септември 

Октомври

Ноември

 Декември 

Јануари

Февруари

Март

Април

Мај

Јуни

Јули

Август

Ноќевање со доручек 

 BB 

990,00

1050,00

860,00

990,00

 1050,00 

Полупансион

HB

1410,00

1530,00

 1050,00 

 1410,00 

1530,00

Полн пансион

FB

1530,00

1840,00

1410,00

1530,00

1720,00

Доплата

1/1 & Апп.

 

130,00

180,00

130,00

130,00

180,00

Дневен престој

 

600,00

600,00

600,00

600,00

600,00

ЦЕНОВНИК ЗА ИНДИВИДУАЛНИ ПОСЕТИ ЗА ПРЕСТОЈ ОД 3 НОЌИ И ПОВЕЌЕ ВО ДВОКРЕВЕТНИ СОБИ

Период

 

 Септември 

Октомври

Ноември

 Декември 

Јануари

Февруари

Март

Април

Мај

Јуни

Јули

Август

Ноќевање со доручек 

 BB 

920,00

990,00

800,00

920,00

990,00

Полупансион

HB

1290,00

1410,00

990,00

 1290,00 

 1410,00 

Полн пансион

FB

1410,00

1650,00

 1280,00 

1410,00

1530,00

Доплата 1/1 & Апп.

 

130,00

180,00

130,00

130,00

180,00

Дополнителни информации и услови за сместување во хотел Молика :

Понудените цени не се валидни за време на Новогодишниот аранжман од 30.12.2019 – 02.01.2021 г.

- Цената се однесува за едно лице на ден.

- Во цената на услугите е пресметана дневна туристичка такса во висина од 40,00 денари и ДДВ.

- За деца до 12 години не се пресметува туристичка такса.

- Хотелот располага со сопствен и бесплатен паркинг.

- Цените се изразени во денари но услугите во хотелот се наплатуваат во денари.

Попусти:

- Деца до 4 години кои не користат услуги за сместување и храна, попуст 100%.

- Деца од 5 – 12 години кои користат ресторантски услуги и услуги за сместување попуст од 30 % на редовната цена.

- Деца од 5 – 12 години кои користат само ресторантски услуги попуст од 50 %.

- Деца од 5 – 12 години кои користат само помошни услуги за сместување попуст од 70%.

- Деца до 5 години кои не користат ресторантски услуги и услуги за сместување престојуваат бесплатно.

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пред да извршите резервација, Ве молиме да ги проверите посебните услови за патување на Вашата дестинација поради актуелната состојба со Ковид 19, во надлежната амбасада или на следните линкови: