Пребарување

Внесете клучни зборови:

Зима 2022

ХУРГАДА од Белград

ХУРГАДА од Белград

 

 

 

 

 

 

Хургада е главен туристички центар на Египет на западниот брег на Црвеното Море, 500 километри југоисточно од главниот град Каиро. Тоа е и административен центар на провинцијата Црвено Море, една од 26-те провинции на Египет. Не толку одамна, Хургада беше мал рибарски град. Денеска прерасна во град со речиси 40.000 жители, стар и нов модерен дел, како и туристичка зона со сите потребни содржини за идеален одмор. Бидејќи во поголемиот дел од годината температурата на воздухот не паѓа под 20 степени Целзиусови, Хургада е особено привлечна за туристите од северниот дел на Европа, кои студените месеци во своите земји ги менуваат за сонце на оваа египетска туристичка дестинација.

Избраните стапки вклучуваат аеродромски такси.

 

 

https://www.kontiki.rs/sr/location/hurgada/hotels 

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пред да извршите резервација, Ве молиме да ги проверите посебните услови за патување на Вашата дестинација поради актуелната состојба со Ковид 19, во надлежната амбасада или на следните линкови: