Пребарување

Внесете клучни зборови:

Индивидуални патувања

Jужна Африка

Jужна Африка

Јоханесбург, попознат како Jo’бург или Јожи, е град кој многу брзо се менува и претставува самото срце на Јужноафриканската Република. По речиси 20 години пад, градот конечно гледа со оптимизам кон иднината. Jo’бург е неверојатно пријателски, опуштен град во кој има што да се види, од неодамнешното минато на земјата во Музејот на апартхејдот до современите улици на Мелвил.

Замбија е уште една од африканските земји која може да се пофали со огромните природни убавини и етничката разлика. За краткото време предвидено со оваа тура ќе се посети едно од природните светски чуда, Викториините водопади.

Мал број афрички земји може да им парираат на природните убавини на Намибија. Името на земјата потекнува од нејзината (а и светски) најстарата пустина Намиб. Низ внатрешноста планините Науклуфт, Брандберг, Спицкопе и Дамараланд прават сликовити природни пејсажи.