Пребарување

Внесете клучни зборови:

# ДОМА СИ Е ДОМА

LAKE VIEW / ПРЕСПА

LAKE VIEW / ПРЕСПА

 

 

 

 

 

 

Хотел Лејквју беше изграден во 1950-те под тогашниот режим на Премиер Јосип Броз Тито.  На врвот на неговата туристичка понуда во 80-тите и 90-тите, Отешево бил полн со живот, хотели, вили и ресторани. Познати Балкански музичари пристигнувале на плажа со хеликоптери, Европски спортски шампиони биле крунисани во едрење и спортови на вода, и локални и странски туристи заедно ужувале на плажа од раните утрински часови до изгрејсонцето.

Природна воздушна ‘Спа’: На 856 метри надморска височина, природната хортикултура на Отешево се преплавува со дива растенија на смрека и дрвја кои произведуваат високо квалитетно ниво на кислород. Од таа причина, на помалку од еден километар од хотелот Lakeview постои болница која е специјализирана за рехабилитација на белите дробови и респираторен систем , каде што пациенти од цела Македонија и надвор го посетуваат  со цел да бидат третирани за астма и разни респираторни проблеми, постоперативни процедури или рехабилитација на болести.

Климата во сливот на Преспа предвидува топли летни денови и ладни летни ноќи, совршена комбинација за гостите да уживаат во секојдневните летни активности и целосно да ги наполнат батериите додека спијат мирно  и удобно цела вечер.

Цените се изразени по соба на ден.

Отказ на резервација:

14 дена пред поагање – без пенали

Од 14-7 дена пред поаѓање – 50% пенали

Од 7 дена до 0 – 100% пенали

 

За љубителите на природата и за авантуристите, на лице место хотелот овозможува изнајмување на кајак:

Едносед: 100 ден/ 45 мин.
Двосед (2 + 1 детско седиште): 200 ден / 45 мин.

 

Цени за тура со глисер, до островот Голем Град, која опфака само обиколка на островот по воден пат, не пешачка тура, со можност за застанување, одмор и капење:
1 Лице: 60 €
2 Лица: 60 € (30 €/лице)
3 Лица: 70 € (23 €/лице)
4 Лица: 80 € (20 €/лице)
5 Лица: 90 € (18 €/лице)

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пред да извршите резервација, Ве молиме да ги проверите посебните услови за патување на Вашата дестинација поради актуелната состојба со Ковид 19, во надлежната амбасада или на следните линкови: