Пребарување

Внесете клучни зборови:

Wellnes and Spa

СЛОВЕНИЈА

СЛОВЕНИЈА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Република Словенија се наоѓа на самиот спој на Алпите, Динарските Планини, Панонската Низина и Медитеранот.
Во оваа прекрасна земја во Централна Европа, доминираат Алпите (највисок врв е Триглав на 2864 метри надморска височина).
Словенија се наоѓа на Јулијанските Алпи и Карстот. Број на жители 2.011.000.
 
Главен град е Љубљана, а важни се и Марибор, Целје и Крањ. Официјалната валута е еврото.
Главни туристички центри се Порторож на јадранскиот брег и познатите ски центри Крањска Гора, Бовец и Блед на Алпи
 
Побарајте понуда за 
 
 

 

 

 

 

// $(".covid19").on('click', function() { // $(".covid19").fadeOut().remove(); // });