Пребарување

Внесете клучни зборови:

Wellnes and Spa

Pirin Park Hotel 5*

Pirin Park Hotel 5*

 

 

 

 

 

 

Пирин Парк Хотел 5* е сместен на западните падини на Пирин планина, во близина на паркот Сандански Спа, кој претставува најдобар центар во Европа за лечење на бронхијална астма. Пирин Парк Хотел е член на ланецот хотели 'Sharlopov Hotels' и е идеално место за оставрување на Вашите соништа, нудејќи прекрасни градини, лековита минерална вода и незаборавни погледи. Во почетокот на 2009 година од страна на Европската Спа организација хотелот ја има добиено престижната награда 'Eurospera Wellness', која е гаранција дека хотелот ги исполнува сите европски стандарди за велнес објекти, безбедност, врвно ниво на хигена и квалитет на услугите.

Период на валидност: 01.12.2022-30.11.2023 

ТИП СОБА ХОТЕЛ ПИРИН ПАРК ЦЕНА ПО СОБА  (НП) ПЕТОК-САБОТА ЦЕНА ПО СОБА (НП)  НЕДЕЛА-ЧЕТВРТОК 
Двокреветна Стандард 114€ 93€
Еднокреветна Стандард 87€ 77€
Двокреветна Лукс 124€ 103€
Еднокреветна Лукс 93€ 82€
Двокреветна Супериор 134€ 113€
Еднокреветна Супериор 103€ 92€
Апартман лукс 2pax+2 155€ 145€
Апартман делукс  2pax+2 180€ 170€
Апартман Вип 2pax+2 196€ 185€
Апартман Президен 4pax+1 386€ 334€

Цената вклучува:

Цената НЕ вклучува:

·         Превоз
·         Индивидуални трошоци

Доплати и попусти:

 

ДЕЛНИЧЕН СПА ПАКЕТ 2022
Период на валидност 01.12.2022-31.03.2023 (недела-четврток)

 

ТИП СОБА ХОТЕЛ ПИРИН ПАРК ЦЕНА ПО СОБА  (2ПП)  ЦЕНА ПО СОБА (3ПП)    ЦЕНА ПО СОБА (4ПП)  ЦЕНА ПО СОБА (5ПП) 
Двокреветна Стандард 2ADL 227€ 325€ 413€ 491€
Еднокреветна Стандард-1ADL 182€ 264€ 331€ 394€
Двокреветна Лукс-2 ADL 237€ 341€ 434€ 516€
Двокреветна Лукс-2ADL+1 273€ 394€ 505€ 606€
Двокреветна Лукс-1 ADL+1 200€ 293€ 380€ 463€
Еднокревeтна Лукс 1АDL 190€ 273€ 348€ 414€
Двокреветна Супериор-2 ADL 268€ 387€ 495€ 593€
Двокреветна Супериор-2 ADL+1 304€ 440€ 567€ 683€
Двокреветна Супериор-2 ADL+2 340€ 494€ 638€ 772€
Двокреветна Супериор-1ADL+1 216€ 316€ 411€ 501€
Еднокреветна Супериор-1АDL 206€ 293€ 370€ 437€

Цената вклучува:

Цената НЕ вклучува:

·         Превоз
·         Индивидуални трошоци

Доплати и попусти:

  Напомена!
Хотелот го задржува правото на промена на понудата и цената.
Цените не се валидни за национални и верски празници.

 

Легенда:

DBL – двокреветна соба, APP – апартман, STD – студио SGL – еднокреветна соба,
BB – ноќевање со појадок, HB – полупансион ( појадок+вечера)

СПА:

Минералната вода што ја користи Парк Хотел Пирин е од изворот на Мирото:

Паркот во Сандански е одлично место за прошетка и одмор,парк со над 200 видови медитерански растенија

Како да стигнете до центарот на градот?

РАЗГЛЕДИ  во близина на Сандански:

Рилскиот манастир,  еден од најголемите манастири во Бугарија. Изградена во 30-тите години на Х век. Денес Рилскиот манастир е дел од светското наследство на УНЕСКО, со својата автентична атмосфера, бесценети икони и резби, привлекува посетители од целиот свет. Рилски манастирот се наоѓа меѓу миризливи борови шуми на планината Рила, 63 км. од градот Сандански.

Мелник – “градот на виното” е најмалиот град во Бугарија со население од само 230 жители. Мелник е место со богато историско наследство, пријавен за културно-историски резерват и градски музеј. Мелник исто така е прочуен по своите висококвалитетни вина. Мелник е оддалечен 20 км. од Сандански.

Рожденски манастир, 7 км. од Мелник, е вториот по големина манастир во Бугарија по Рилскиот манастир. Со своите уникатни резби и витраж, тој е вистински ремек-дело на средниот век.
Природниот резерват Рупите со својата уникатна природа, фауна и термални извори е на само
15  км. од Сандански. Во Рупите можете да ја посетите куќата на најпознатиот бугарски пророк Ванга. Во самата близина по волјата на баба Ванѓа, во 1992 година е изграден храм-споменик “Света Петка Бугарска” – еден од 100-те национални туристички објектот во Бугарија. Рупите е кратер на угаснет вулкан. Постојат остатоци од древниот град Хераклеја Синтика.

Парк Хотел Пирин  на своите деловни гости им нуди три конференциски сали со различен капацитет:

Конференциските сали во Парк хотел “Пирин” се опремени со звучна техника, екрани, мултимедија, проектор, флипчарт, брз безжичен интернет. Доколку е потребна дополнителна техничка опрема и преведувачки услуги, подготвуваме дополнителна понуда согласно конкретното барање.
За секој настан обезбедуваме можности за организирање на работни и празнични ручеци и вечери, кафе паузи, коктели, организирање на тематски вечери со фолклорна програма и национална кујна, караоке забава, танц лекции, indoor и outdoor настани и други.

УСЛОВИ ЗА ГОСТИНОТ: