Пребарување

Внесете клучни зборови:

Индивидуални патувања

ШРИ ЛАНКА

ШРИ ЛАНКА

Шри Ланка е остров во Индискиот Океан кој се наоѓа јужно од Индија и со својата стратешка позиција претставува крстопат помеѓу западна и југоисточна Азија. Шри Ланка е исто така центар на будистичката религија и култура уште од дамнешни времиња.

Климата во Шри Ланка е тропска и прилично топла. Просечната дневна температура е 27 степени, а температурата на водата 27 степени. Периодот од ноември до април е најдобриот период да се посети југозападниот дел на островот, каде се наоѓаат и најдобрите плажи и туристички места.

Забавувајте се, уживајте во сонцето и релаксирајте се на плажите со бел песок. Или пак испробајте го еко - туризмот, набљудувајте ги птиците или останатиот див свет во резерватите. Искусете те ја  уникатната култура и наследство на земјата во која можете да ја почувствувате хармонијата со природата.

Пакет аранжман ЕУР
1 HOTEL MOUNT LAVINIA HOUSE 10 полупансиони 1292
2 HOTEL PIGEON ISLAND BEACH RESORT 10 полупансиони 1358
3 HOTEL BLUE WATER RESORT 10 полупансиони 1374
4 HOTEL PALMS 10 полупансиони 1396
Термини за патување: по ваш избор во текот на целата година

  Авионски превоз Франкфурт - Коломбо - Франкфурт

 - Трансфер од аеродром до хотел и назад

  -  Престој во хотел по избор

  - Плаќањето е во денарска против вредност

 - Цените се променливи во зависност од терминот на патување

 

Можност за организација на факултативни излети:
 - Авантуристички рафтинг во Шри Ланка
 - Сафари на леопард, слон во Дождовната шума
 - Луксузно сафари кампување
 - Посета на историските храмови низ цела Шри Ланка
 

Авионскиот превоз Скопје - Франкфурт - Скопје во зависност од расположливоста на повеќе авиокомпании

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ

Пред да извршите резервација, Ве молиме да ги проверите посебните услови за патување на Вашата дестинација поради актуелната состојба со Ковид 19, во надлежната амбасада или на следните линкови: